Roparun Team “Samen Voor Palliatief” gekozen tot goed doel 2018

Onlangs is Roparun team “Samen Voor Palliatief” gekozen als ‘goed doel 2018’ van Stichting Cultuur en Sport Belfeld.

Om ons maatschappelijk karakter nog meer vorm te geven hebben we een aantal jaren geleden besloten om ook een gedeelte van de behaalde opbrengst te doneren aan een vereniging of stichting die op cultureel maatschappelijk of sportief gebied actief is en die naar onze mening wel een (financieel) steuntje in de rug kan gebruiken.
Dit jaar hebben wij als Stichtingsbestuur unaniem er voor gekozen om Roparun Team “Samen Voor Palliatief” hiervoor in aanmerking te laten komen.
Dit betekent weer een zetje in de rug voor de palliatieve zorg.

Wie zijn wij?
Roparun Team Samen voor Palliatief is een enthousiaste groep mensen die zich het hele jaar door inzet om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg in Nederland. Palliatieve zorg is erop gericht om de best mogelijke kwaliteit van leven te bieden voor mensen met een ongeneeslijke ziekte. Er zijn ongeveer 330 Roparun teams actief in Nederland. Al deze teams doneren het ingezamelde geld aan de Stichting Roparun. Deze stichting kiest vervolgens doelen uit waaraan zij financiële ondersteuning biedt. Inloophuizen, hospices of pruiken voor kinderen met kanker zijn enkele doelen die de stichting Roparun financieel ondersteunt. In de afgelopen jaren ontvingen ook doelen in deze regio een financiële bijdrage. VieCuri Medisch Centrum ontving een bijdrage voor hoofdhuidkoelers en onlangs nog een bijdrage voor het oncologisch centrum in Venlo. Daarnaast beschikt de stichting over drie vakantiebungalows op resort Arcen waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje kunnen verblijven.

Wat doet Roparun team “Samen voor Palliatief”?
Ons team organiseert het hele jaar door acties en sportevenementen om geld in te zamelen. Wellicht heb je ons in Belfeld al eens gezien. We verkochten enkele keren wafels bij de Jumbo inclusief een statiegeldactie. We waren al twee keer te gast bij de Appelplukdag en de Wintersfeermarkt met de verkoop van woonaccessoires. Ook buiten Belfeld organiseren we diverse activiteiten, zoals een Indoor en Outdoor Challenge, een benefietdiner en diverse andere evenementen.

En wat is dan de Roparun?
Om media-aandacht te genereren nemen alle teams deel aan de zogenaamde Roparun. De Roparun is ’s werelds langste estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren. Deelname aan de Roparun wordt ook wel een ‘Avontuur voor het leven’ genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal vier fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Teams zijn verantwoordelijk voor de invulling van deze taken. Roparun team Samen Voor Palliatief bestaat uit 26 personen.
Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van Roparun team Samen Voor Palliatief: http://samenvoorpalliatief.nl